Radio 1 verdomt verder

 

Nadat Twan Huys blijk heeft gegeven van een gebrek aan logisch redeneren heeft vandaag, niet echt een verrassing, ook zijn baas de Heer Henk Hagoort daar nog wel een schepje bovenop gedaan. Iedereen heeft kunnen zien wat een leegte dit Holleeder programma heeft opgeleverd, shownieuws, maar dan op lager niveau. De grootste onthulling (volksverheffing!) was het feit dat de heer H. naar de kerk gaat. College Tour: Twan verdomt, en Hagoort vond dat heel goed.

Ook vandaag weer een ander staaltje van verdomming van de publieke omroep. Nu niet een voorbeeld van gebrek aan logisch redeneren, maar van redeneren zonder kennis. Radio 1, tussendemiddag. Over de sprong van de waaghals Baumgartner. Zo sprak de gespreksleider: ”Wie had nu tien jaar geleden kunnen denken dat dit vandaag mogelijk kon zijn?”

Ongelooflijk! Wie zat er in het begeleidingsteam van deze Red Bull piloot? Juist ja, kolonel Joe Kittinger, die al 52 jaar gelden een vrijwel identieke sprong heeft gemaakt. Baumgartner springt nu van 128.000 voet, en Kittinger vanaf 102.000 voet. Met heel wat gebrekkigere apparatuur. En de andere deskundigen die Radio 1 ter zijde stonden spraken van een circusattractie, dan wel een geweldige man. Vroeger heette dit “uit je nek lullen”. Dit heet dus een wereldgebeurtenis in context plaatsen.

Het zou Radio 1 sieren als ze zouden proberen echte journalistiek te bedrijven. Maar wellicht zijn al die mensen bij de publiek omroep wel geen journalisten. Of wellicht overschat ik het niveau van de gemiddelde radio luisteraar of TV kijker. College Tour en Radio 1: de verdomming slaat weer toe. Dit is volksverlakkerij, betaald door mij.

 

No comments yet.

Leave a Reply